DOS Help? Fallout 1.

The place to ask for technical support and offer assistance
Post Reply
Sdfghk
Less than a nibble
Posts: 1
Joined: February 5th, 2012, 12:43 pm

DOS Help? Fallout 1.

Post by Sdfghk » February 5th, 2012, 12:49 pm

So I downloaded Fallout 1 of the internet and tried to get it to work with DOS Box. I mounted it in the C:\ Drive and all and tried to get the .EXE running when some message popped up, which said,

"C:\FALLOUTW EXE
This is a windows NT windows exutable"

What does this mean? How do I fix it? Oh please, I miss playing Fallout! :(

User avatar
MrFlibble
Forum Administrator
Posts: 1604
Joined: December 9th, 2010, 7:19 am

Re: DOS Help? Fallout 1.

Post by MrFlibble » February 8th, 2012, 11:40 am

The answer is very simple: you don't need DOSBox for this game as it requires Windows to run.

User avatar
DOSGuy
Website Administrator
Posts: 1021
Joined: September 2nd, 2005, 8:28 pm
Contact:

Re: DOS Help? Fallout 1.

Post by DOSGuy » February 9th, 2012, 8:24 am

The W in "FALLOUTW" probably stands for Windows. If you use Windows, just run it without DOSBox. If you use Linux or a Mac, use Wine.
Today entirely the maniac there is no excuse with the article.

User avatar
MrFlibble
Forum Administrator
Posts: 1604
Joined: December 9th, 2010, 7:19 am

Re: DOS Help? Fallout 1.

Post by MrFlibble » February 9th, 2012, 10:39 am

DOSGuy wrote:The W in "FALLOUTW" probably stands for Windows.
Yeah, I wanted to point that out too :)

User avatar
leilei
File Contributor
Posts: 465
Joined: August 16th, 2007, 2:45 pm

Re: DOS Help? Fallout 1.

Post by leilei » February 9th, 2012, 7:15 pm

A proper dos version of Fallout can be installed using the DOS installer on the Fallout CD.


..............obviously you don't own this Fallout CD.

Also, it's not on the Good old Games version either.

Post Reply